Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 15 januari 2020

De beste honden Youtubers / Vloggers die je echt moet volgen

Soms besef je ineens dat je oud wordt en dat onze technologie in korte tijd zoveel verder gekomen is dan je ooit kon bedenken. Toen ik jonger was, waren er geen laptops of mobiele telefoons. Het idee van internet, een plek waar mensen met een klik op een knop met elkaar verbonden zijn, was voor ons niets meer dan science fiction.

Maar wat ooit niets meer was dan fictie, is de realiteit vandaag.

Tegenwoordig leven we in een wereld waar je binnen een paar seconden een kijkje kunt nemen in het leven van anderen door contact met hen te maken via het machtige en krachtige web.

Wat je ook zoekt, je vindt het op het internet.

Niet veel mensen beseffen dat YouTube de tweede grootste zoekmachine op internet is (direct na Google). Als je dit in gedachten houdt, is het geen wonder dat steeds meer mensen YouTube bezoeken voor onderwijs en amusement.

We kijken graag naar anderen in hun dagelijks leven, vooral als ze expert zijn in wat het ook is dat ze doen.

Vandaag wil ik je een lijst presenteren van YouTube-kanalen over honden die naar mijn bescheiden mening absoluut de moeite waard zijn om je op te abonneren.

Youtubers honden algemeen

Deze kanalen op Youtube gaan over honden en dieren in het algemeen. Ze zijn vooral gericht op het maken van een originele inhoud en het vermaken van hun kijkers. Als je zelf een hond hebt, of er een wil zijn de volgende kanalen zeker leuk om te volgen.

Fikkie TV

FikkiTV is een Youtube kanaal van Martin Gaus en Dionne Slagter. Martin kennen we natuurlijk als bekende hondentrainer, en Dionne is bekend van haar vlogs op haar kanaal Onnedi.

Samen maken ze leuke en leerzame video’s over alles dat met honden te maken heeft. Via Martin leer je allerlei leuke tips en trucs over hondentraining. Dionne neemt de verantwoordelijkheid voor andere vaak wat luchtiger onderwerpen.

Goed vermaak voor elke hondeneigenaar dus!

DierenpraatTV

DierenpraatTV is een Youtube kanaal van de spontane en grappige Britt Dekker en Richard Versluis.

Dit kanaal gaat natuurlijk niet alleen over honden, maar over allerlei dieren, inclusief katten, vogels, paarden en nog veel meer.

Desondanks is er genoeg vermaak voor de hondenliefhebber, een goede reden dus om je te abonneren op dit leuke kanaal.

De humor van Britt en de kennis van Richard zijn een leuke combinatie die de inhoud origineel en vermakelijk maakt.

Youtubers werkhonden

Honden zijn bijzondere wezens, ze zijn namelijk intelligent genoeg om de mens te assisteren bij zijn werk. Daarnaast hebben ze een ongekend uithoudingsvermogen, wat ze geschikt maakt voor allerlei verschillende ‘baantjes’ waarmee ze ons kunnen helpen.

Hieronder vind je een aantal Youtube kanalen van echte werkhonden.

Politiehond Bumper

Het kanaal van Politiehond Bumper was super populair, Bumper is zelfs meedere keren in het nieuws geweest. Bumper heeft zelfs een award gewonnen bij the Best Social Awards.

Helaas is Bumper nu een echte politiehond en kunnen we zijn leven en training niet meer volgen op Youtube, maar voor wie nog niet wist van zijn bestaan hebben we dit kanaal er toch tussen gezet.

Bumper laat nog wel af en toe wat weten op zijn Facebook pagina, waar zijn fans (ook wel Bumperklevers) hem nog kunnen volgen.

Wat het leven van Bumper zo interessant maakt? Het is natuurlijk altijd leuk om een kijkje te krijgen in het leven en de opleiding van een politiehond. Daarnaast maakt Bumpers begeleider Stephan er een feestje van met zijn spontane karakter en gevoel voor humor.

Nuyvilag Working Dogs

Dit Youtubekanaal gaat over de 6 Siberische husky’s van Martijn en Angelique. Wil je de husky in zijn natuurlijke element zijn ding zien doen? Dan kun je hier helemaal je hart op.

Zeker als je ooit overweegt een Husky aan te schaffen, is dit kanaal de moeite waard om te volgen. Nuyvilag maakt van Husky’s echte werkende sledehonden, een sport waar Husky’s uiteraard in uitblinken en zichtbaar van genieten.

Het is fascinerend om te zien hoe goed de honden getraind zijn, en hoeveel plezier ze beleven aan de sport. Verwacht geen uitgebreide uitleg of veel gepraat, maar digitaal meeliften op een ‘hondenslee’ geeft ons zo’n bevredigend en bijzonder gevoel dat we dat helemaal niet missen.

Er wordt duidelijk moeite gedaan om deze werkhonden op een leuke manier in beeld te brengen en de filmpjes op een interessante manier in elkaar te zetten.

Youtubers hondentrainers

Live hondentraining is natuurlijk nog steeds het handigst als je een eigenwijze hond hebt, of als je je hond onder begeleiding meer wil leren.

Sommige hondentrainers zijn echter een Youtube kanaal begonnen, waarop ze je uitleggen hoe je je hond kan trainen, wat je wel en niet moet doen en welke manier het beste werkt.

Hieronder vind je twee leuke voorbeelden.

Edwin Frakking

Edward Frakking is een hondentrainer die precies weet hoe je ervoor zorgt dat je hond feilloos naar je luistert. Edward gebruikt hiervoor verschillende technieken en is vooral fan van clickertraining.

In zijn filmpjes legt hij je stap voor stap uit hoe je je hond netjes leert meelopen, terugkomen, apporteren en nog veel meer.

Hij zorgt ervoor dat de training makkelijk te volgen is en leuk is voor hond en baas. Echt een aanrader dus, dit kanaal!

Hondentaak, privé & online hondentraining

Dit is een youtube kanaal van hondentrainer en gedragstherapeut Judith Fick.

Judith maakt leuke video’s waarin ze laat zien hoe je honden op een positieve manier kan trainen, en ook hoe je ‘alternatieve’ methoden kan gebruiken zoals een clicker.

We zouden er graag meer van zien en we hopen dan ook dat ze er nog veel meer van zal maken.

Youtubers Lifestyle

Dionne van Onnidi en Britt van DierenpraatTV zijn bekende voorbeelden van mensen die je een kijkje laten nemen in hun dagelijks leven.

Ze zijn echter zeker niet de enige, de Vlogs op de volgende Youtube kanalen zijn ook heel leuk en vermakelijk om te bekijken.

Dogify Online

Op dit kanaal zie je Danielle en Mila die samen blogs schrijven en vlogs maken. Zo vind je er vooral leuke reviews van leuke en originele producten die je anders niet zo snel tegenkomt.

Je kan zien dat er veel moeite wordt gestoken in het maken van de vlogs en dat maakt ze leuk en interessant om te kijken.

Wil je constant op de hoogte blijven van hondenproduten, evenementen en andere leuke dingen? Dan is dit zeker een leuk kanaal om je op te abonneren.

Pet Studio Hondenfotograaf & Blogger

Op dit kanaal vind je allerlei leuke vlogs over de professionele fotograaf Sanne en haar honden Zahra (Saluki), Mr. Sam & Isa (Chihuahua’s).

Dit was een van de weinige echte lifestyle youtubers over honden die we konden vinden maar het zijn dan ook gelijk heerlijk vermakelijke video’s.

Sanne maakt prachtige studiofoto’s van huisdieren en vlogt nog niet heel lang maar wij hopen dat ze er lang mee door zal gaan. En stiekem ook dat we meer zullen zien van hoe ze toch die prachtige foto’s maakt!

Tamara Nuijten

Tamara Nuijten geeft je een kijkje in het dagelijks leven van een honden en paarden opvang op Curacao. De dingen die voorbij komen zijn natuurlijk niet altijd even leuk, omdat er veel honden in een slechte staat voorbij komen.

Maar het is erg leuk om te zien hoeveel liefde en zorg de honden ontvangen, en hoe alles eraan toe gaat in deze opvang.

Een super leuk kanaal dus, waar heel regelmatig nieuwe vlogs op toegevoegd worden zodat je er lekker voor kan gaan zitten op een relaxed moment.

Syl & ZOO

Syl & ZOO gaat over dierenlogeerboerderij Syltjerwald. Sylvia houdt een wekelijkse vlog bij waarop je kan zien wat er allemaal gebeurt op de boerderij en wie er allemaal logeren.

Niet alleen leuk wanneer je je hond hier langs brengt, maar ook voor mensen die geen pension nodig hebben is het interessant om te volgen.

We weten in ieder geval zeker dat je hond een goed verblijf zal hebben bij Sylvia, en je je geen zorgen over hem of haar hoeft te maken als je op vakantie gaat en hem hier achterlaat.

Zijn er meer leuke Youtubers?

We hebben natuurlijk ons best gedaan om zoveel mogelijk leuke honden Youtubers te vinden. Dit zijn echter zeker niet alle kanalen, het is slechts een greep uit het aanbod.

Weet je een leuke Youtube kanaal of heb je er zelf misschien een? Misschien kunnen we die van jou ook toevoegen aan deze lijst! Neem daarvoor gerust contact op met ons, we horen graag van je.

Auteur: Tom Marr
Illustraties: Queridoazul